Zlatan

I Aftonbladet i dag står en del om Zlatans frånvaro på gårdagens Idrottsgala.

Han var tydligen på en fotbollsgala i Italien igår, där han fick mottaga pris som Årets spelare och (självklart..) Årets utländska spelare.






Ska inte hans priser där uppmärksammas MER än att han inte befinner sig i Globen bland skidskyttar och par-golfare för att ev ta emot något pris....??


"Zlatan Ibrahimovic var en av galans största vinnare. Han fick flest Jerringprisröster av alla män, dessutom blev han utsedd till årets manliga idrottare"


Tror verkligen han hade känt sig som en riktigt vinnare om han tagit flyget från Barca till minusgrader i Stockholm, för att sitta bland föredettingar, bandyspelare och pulkaåkare för att ta emot priset som Årets manliga idrottare i konkurrens med....med...ehh....ähh, skitsamma och sen komma tvåa (långt efter ettan) i omröstningen till Jerringpriset, eller "Flest Jerringröster av alla män" som man också kan kalla det...


Zlatan är en världsstjärna! Tror inte vi svenskar fattar hur stor han är. Vunnit ligan i Italien samtliga säsonger, vunnit skytteligan, avgjort ligan på egen hand i sista matchen, blivit köpt av Barca för stooora pengar, öst in mål där och avgjort sitt första El Clasico mot Real Madrid.

Han har väl aldrig känt sig bekväm av att sitta på svenska galor (verkar inte Carl Philip heller göra, men har är däremot tvungen!), bland svenska "kändisar" som förmodligen frågar efter hans autograf och komiker som springer runt och skojar/gör narr av idrottarna. Kul tv-underhållningen men förståeligt att det inte passar alla.

Men det är väl typiskt att det ska klagas över det.....istället för att hylla honom för andra saker.


Vinnaren av Jerringpriset föresten, Helena Jonsson, en skidskytt. Det kan man väl kalla typisk svenkgren? Man är inte tillräckligt bra på skidor för att vinna där, inte tillräckligt bra för att bli skytt.....men kombinationen, halvbra i båda, där har vi nåt! Så fort vi är framgångsrika så går det hem i stugorna och vips så är det en av de största och viktigaste idrotterna i världen för oss!

I senaste OS tog vi tex guld i grenarna sprintstafett och Mixstafett (skidskytte).....andra typiska svenkgrenar! Klassiska grenar med långa traditioner och mördande konkurrens vilket ger eko i hela världen och ger resultat på kommande idrottsgalor......

Andra fd svenskgrenar som det dock inte skrivs lika mycket om nu: Speedway, dubbeltrapp & damernas sjukamp. Undrar varför?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0