Lördags

Igår, lördags, hade Claes fixat en grabbdag.

Hålltiderna var:

8.00 Samling utanför stadshotellet för champagnefrukost och sedan "riktig" frukost där inne.

10.00 Arosfortet i två timmar. 4 lag med 3 i varje. 12 deltagare med andra ord.

13.00 Lunch på Bill o Bob.

15.00 Relaxen på Hotell Arkad bokad i tre timmar.

18.45 Första båten till Elba avgår. Sedan Disco-Disco där ute med möjlighet till grillbuffé.


Var lite segt att komma upp på morgonen men till slut så... Emma skjutsade ner mig och Daniel till stadshotellet. Efter lite champagne så kändes det som att hjärnan och kroppen vaknade till. Är ingen frukostmänniska, speciellt inte dagen efter, men fick i mig två stora mackor iaf. Nöjd med det!

En solig promenad till Arosfortet efter det. Blev indelade i lag tillsammans med Patrik och Claes. Vi valde det vackra namnet The Pojksnopps som lagnamn. I en av de första cellerna, där man skulle hoppa mellan små pinnar som stack upp ur golvet, ansträngde jag knät på ett sätt jag inte borde ha gjort. Gjorde nämligen riktigt jäkla ont! Kände hur det började snurra i skallen och svetten rann.....trodde jag skulle svimma men jag klarade mig efter en liten paus och ett glas vatten. Bokade en läkartid tidigare i veckan, så på tisdag ska jag äntligen få min diagnos.

Vårat lag kom på den hedrande fjärdeplatsen... Återigen en promenad i solen och lunch på Bill o Bob. En rejäl hamburgartallrik och en öl till det. Plus en Gin o Tonic som kom insvischande då Claes hade beställt 10 st sådana utan att fråga.

Före Hotell Arkad jagade jag och brorsan efter Herrey's-liknande pikétröjor på H&M. Så att vi skulle vara rustade till kvällens 80-tals disco på Elba. Blev inte riktigt rätt färger, men det blev iaf en röd, en gul och en turkos. Hittade ingen i Claes storlek så vi hade siktet inställt på Tony som den sista medlemen i trion men han backade ur.....

Efter bastu, biljard, duch och ytterligare några öl så följde jag och brorsan med Tony på lite förfest i Sigurdkvarteret. Sedan en kort promenad  men desto längre köande till Elba-båten. Där ute var det rätt tjockt med folk. Hade hoppats på att vårat gäng var samlat vid ett bord eller så men alla var väldigt utspridda. Kändes som att jag var yngst på hela stället då de flesta var 40+. Hade väl ganska kul ändå till slut. Clabbe af Gejjerstam spelade skivor. Gamla godingar. Alla dansade. Överallt. Tog sista båten tillbaka och avslutade med kebab från Saffet's, taxi hem och sömn i soffan....


  

  

  

  

  

  

Fredags

I fredags tog Emma och jag tåget till Stockholm för en heldag där.

Kollade i lite affärer först, sen när vi var färdiga med det och skulle korsa en park så kom det fram en man från SVT och frågade om han fick intervjua oss om fildelning. Kör till!
Så vi stod där och svarade på lite frågor med våran västmanländska.....men det gick bra!
Det visades på Rapport idag strax före kl.20.

Sen var min plan att vi skulle ta oss till en plats på söder som jag sett i en film, där det verkar vara väldigt fint, Skinnarviksberget. Satt en stund på Snaps vid Medborgarplatsen. Klockan var väl runt 15, solen sken och stället var fullproppat. Härlig stämning!

Sen så köpte vi med oss pizza & några öl och gick upp på berget. Riktigt fin utsikt!
Snackade med Roffe som precis kommit till stan. Skulle först möta honom och Karin ute för After Work, men sen så kom han upp till berget istället. Lite senare kom även Calle & Therese.
När vi kom dit så var det inte så mycket folk där, men det blev fler och fler.
Folk spelade musik, grillade och drack.....riktigt trevligt!

Mötte senare upp Karin på ett ställe på Kungsholmen där vi stannade tills det var dags för sista tåget hem till V-ås igen.

  

  

  

  
                            
 


.....och så en bild tagen på teven nu ikväll.


Lite sagor

Hittade lite sagor på YouTube... :)


Sagan Om Guldlock & De 3 Bröderna Björn


"I den staden bodde även lilla fröken Guldlock med sina två systrar silverlock och bronslock, mamma ögonlock och pappa toalock"

Sagan om Snövit & de 7 lagerarbetarna

"Snövit som var en gammal graffiti-ligist..."


Men den bästa var nog "Kolsvart och de 7 fjollorna" som handlar om en gammal nersupen artist som heter Fyll-babs, som adopterat en liten flicka som hon kallar Kolsvart. (Gick inte att kopiera in den här dock)


Ja, man hittar mycket på YouTube..... :)

Schyffert

Igår åkte jag och Emma till Stockholm tillsammans med Jimmy och Madde för att se Henrik Schyfferts "The 90's - Ett försvarstal" på Cirkus.

Hade en trevlig dag med Selma före. Var en sväng på stan och Hälla. Blev lunch på Max och lite ansiktsmålning för andra helgen i rad. Eller målning? Hon fick ena kinden nerkladdad  med en färgkrita, men men...




Emma jobbade till 15.45. När hon kom hit så stack vi rätt snabbt.
Blev en snabb bilfärd mot Stockholm och vi hittade rätt på första försöket. Eller hur var det nu...?
Kanske inte..

När vi kom fram så åt vi mat nere vid Djurgårdsbron....trodde vi skulle få en massa regn på oss men vi klarade oss!

Kom till Cirkus i god tid före. Stod utanför ett tag och njöt av det fina vädret sen gick vi in och köpte lite godis.
När tjejerna var på toa så blev jag och Jimmy intervjuade. De höll på att samla ihop material till en framtida DVD från showen. De frågade vad vi hade för förväntningar på föreställningen och vad vi tänkte på när vi hörde Henrik Schyffert.

Stod rätt still i skallen när man stod där med en kamera upptryckt i nyllet och fick frågor som man inte var beredd på...

Skulle förstås ha varit ironiska och svarat att vi inte alls visste vem denna Henrik var. Eftersom det var mr.ironi vi pratade om....men det kom vi ju på försent.

Det höll på i drygt 1 h 50 min....men det kändes inte alls långt! Han är rolig han....Henrik.

Nu har jag sett honom (2 ggr), Johan Rheborg, Oasis och Liverpool på några månader. Känner mig rätt nöjd med det!
Om två veckor får jag dessutom se Hoffmaestro här i stan...året blir bara bättre och bättre.


   
  
  




Sen måste jag bara passa på att hylla en spelare som efter 10 år idag gjorde sin sista match i Liverpool-tröjan.
Den stora finnan SAMI HYYPIÄ!
Vilken karriär i Liverpool!! Han har vunnit FA-cupen, Ligacupen, Champions League, UEFA-cupen....ja, allt utom ligan.

Han kan kom för förhållandevis billiga pengar från holländska ligan, helt okänd för de flesta, men han dominerade från första början.

På senare år har han inte fått spela lika mycket som tidigare, men han har aldrig gnällt utan funnits tillgänglig på bänken redo att hoppa in. Som tex borta mot Manchester United i år. En skada på uppvärmningen och Hyypiä direkt in i laget. Syntes inte alls att han inte spelat en match på flera veckor, helt outstanding där bak i backlinjen.


En rörd Sami blir hyllad av lagkamraterna och 45 000 på Anfield efter sista matchen.

Här är ett klipp som man inte behöver skämmas om man får tårar i ögonen när man ser:
http://www.liverpoolfc.tv/media/free_0809_thfc_h_pl_samifairwell_high.asx

Schlagerfestivalen

Har aldrig varit med om sådan kross!!

Spänningen dog rätt snabbt.

Grattis Norge!



Men vad ska svenskarna klaga på nu då?
Det vanliga brukar ju vara att alla östländer röstar på varandra...
Nu kommer Norge att vinna och Island ligger just nu tvåa....hmm...

Jag tycker iaf att svenska låten lät bättre i globen än vad den lät nu.
Malena Ernman såg livrädd ut på scenen och förtjänar nog inte en bättre placering än vad hon kommer att få...

Helgen

Hade en underbar helg i London!
Flög från Hässlö i fredags eftermiddag.

Blev mat på ett uteställe när vi kom fram sen en pubrunda på det.
Kvällen avslutades i hotellbaren, träffade bla ett gäng norrmän som också skulle kolla på fotboll.

   


På lördagen var man väl lite småsliten. Åt iaf en rejäl frukost sen gav vi oss ut till Notting Hill på marknad.
Ganska trånga gator med massor av stånd efter vägen.

     


Sen var det dags för matchuppladdning! Matchen spelades 17.30 engelsk tid ute i östra London.
Blev en del extra åkturer med tunnelbanan eftersom vissa stationer var avstängda.
Norrmännen från kvällen före hade tipsat om ett ställe i Barking som låg två stationer efter Upton Park, där matchen spelades.
Där skulle tydligen Liverpool-fansen värma upp före match, så det lät ju bra.

Fanns dock inga röda där när vi kom dit, en av tjejerna hade en Liverpool-halsduk på sig och jag tyckte folk tittade lite konstigt på den...


     


Sen så blev till tunnelbanan tillbaka mot Upton Park. Mycket hemmasupportrar i vagnarna!
Hann smälla i oss en hamburgare utanför innan det var dags att kliva in. Vi hade platser ganska långt upp i ett hörn på långsidan. Verkade som att många turister satt där bland oss. Såg båda lagen värma upp på planen, Liverpool närmast nedanför oss. Såg att Lucas skulle starta och blev lite orolig.


Lagen gör entré.


Matchen hann knappt börja innan Torres spelar Gerrard fri med målvakten. Medans han rundar målvakten så ställer jag mig upp med armarna i skyn. Har äntligen fått se Liverpool göra mål, efter två tidigare mållösa matcher. Många runtomkring oss jublar också. Vilket inte var så populärt bland West Ham supportrarna precis bredvid. Det börjar med att flera ställer sig upp och skriker "F*ck off!!" och liknande. Sen blir de fler och fler som börjar röra sig mot gången som skiljer våran del av läktaren från deras. De börjar peka ut folk som de sett jubla, bla en stackars norrmann som satt längst bort. Ganska hotfull stämning. Han som verkar mest arg pekar och skriker åt norrmannen att han ska lämna läktaren. Själva sitter vi och ser oskyldiga ut och tittar rakt fram på matchen...

Till slut så kommer det upp ett gäng poliser som försöker lugna ner hemmapubliken. I efterhand förstår man väl att det kan kännas förnedrande när det jublas över ett bortamål på hemmasektionen. Men de flesta, inklusiva jag, tänkte inte på det när man spontant reste sig upp och jublade. När Liverpool gjorde 2-0 på straff så var det många som ställde sig upp och tittade upp mot oss för att se om någon jublade men då hade man lärt sig läxan.....knäpptyst förutom hemmafansens svordomar mot oss.

Andra halvlek kändes ganska avslagen. Liverpool var nöjda med ledningen och West Ham var för dåliga för att hota. När det sista målet kom så var det ingen som orkade bråka heller. Stämningen mot slutet var riktigt bra! Då sjöng hemmapubliken som mest, trots att de förlorat.

   


Efter matchen blev det en tripp tillbaka till hotellet och sedan gick vi ut och åt alla 6. Blev hamburgetallrik för andra dagen i rad. Klockan var rätt mycket när vi kom ut från restaurangen, det var inte långt kvar innan pubarna skulle stänga. Då var det i så fall att gå på nattklubb som gällde.  Så vi valde hotellbaren istället. Tony och jag höll igång där till klockan var 4. Då var det dags att sova en liten stund före frukosten.

   


Söndagen startades med en rejäl frukost igen. Sen en prommenad bort mot Piccadilly Circus. Skulle kolla in Lillywhites där men de hade inte öppnat än, så vi tog oss till en närliggande park istället. Drack lite kaffe och gick runt och kollade.
Tillbaka till Piccadilly en dryg timme senare och in i den 8 (?) våningar höga butiken. Hittade ett par skor til Selma bla.

    

Resten av dagen blev rätt seg. Bristen på sömn började ta ut sin rätt. Blev inte bättre av en rejäl middag på Pizza Hut. Kollade på lite fotboll på hotellet, gick ut och handlade lite tidningar, sen blev det rätt tidigt i säng. På måndagen gick vi upp vid kl.7 för att äta frukost och sen påbörja resan hem.

  

London

Jaha, vad var det jag sa om Drogba.....en riktig idiot!

Igår visade han upp större delen av sitt register.
Filmade, gick runt och spelade skadad, för att sedan när han blev utbytt se väldigt besviken ut....
In på planen efter förlusten, jagade domaren....får gult kort efter matchen för detta....när han blev tillbakahållen av funktionärer så riktar han in sig på tv-kamerorna och säger vad han tycker där istället..... Hoppas han blir avstängd!
Böter biter ju nämligen inte så hårt på dagens mångmiljonärer.....men att inte få vara med och leka med de andra skulle nog iaf göra Drogba lite ledsen i ögat...


Idioten ovanför.

Riktigt skönt med torsk för Chelsea iaf! Allt guld i världen kan inte köpas för ryska Rubel....
Skönt att spelare som Ballack, A.Cole, Terry och Anelka INTE fick vinna gårdagens match!
De var nära straff många gånger, det kan jag hålla med om....men bara för att man är nära så betyder väl inte det till att man "samlat ihop" till att få en straff? Ballacks sista skott gick på baksidan av axeln på Barca-spelaren, på ryggen alltså, inte på någon hand som skulle resultera i straff.  Maken till utbrott av en spelare sen utan att domaren reagerar har jag aldrig varit med om!!!


I morgon åker jag till London!!!

Tobias, Tony och någon från Tonys jobb.
Ska bli riktigt skoj!

Flyg i morgon eftermiddag och hemkomst måndag eftermiddag.
På lördag kväll blir det West Ham-Liverpool på Upton Park.
Seger och serieledning för Liverpool.

Då får man söka upp någon pub på söndagen för att se Manchester City spöa United!


Nu är det dags för lite hockey med Körberg....om han dyker upp någongång?

Divan och idioten

Det finns två fotbollsspelare som jag inte klarar av.
Avskyr dem båda två från botten av mitt hjärta!
Tyvärr spelar båda kvar i Champions League.
Den ena spelar ikväll och den andra i morgon.

Vill det sig illa så spelar de båda final senare denna månad.
Det positiva är väl i så fall att en av dem kommer stå där som förlorare till slut.

Det handlar förstås om Christiano Ronaldo och Didier Drogna.
Divan och idioten!

 

Tar emot att säga det, men i grund och botten är de riktigt bra fotbollsspelare båda två men de beter sig som svin på planen båda två. På lite olika sätt..

Ronaldo är divan, egoisten som mest tänker på sina egna finter och sina egna prestationer på planen.
Han är hela tiden medveten om vart domaren är på planen, så att han hinner vrida huvudet och titta vädjande på domaren innan hans ens hunnit slå i backen. Faller oerhört lätt fastän han är lång och ganska kraftig. 
Blir han fälld, fast domaren anser att hans lag har fördel av bollen och låter spelet fortsätta, så ligger/sitter han oftast tjurandes kvar och skakar på huvudet. Fast hans lag har bollen och chans att göra mål så gick ju hans EGO miste om en bra chans..
Han är fullt medveten om vart kamerorna finns och ATT de finns där. Alltid överdrivna gester och miner när det inte går som han vill. När det pratades om priset som världens bästa fotbollsspelare förra året så var han själv övertygad om att han skulle få det, eftersom han helt enkelt var bäst, ingen ödmjukhet där inte. 

 
"buhuu....jag fick inte göra mål och inte har jag fått något lördagsgodis heller....buhuuu"


Drogba, idioten, svinet. Filmar lika mycket som Ronaldo men ger ut smällar också. När han stångas med backarna ser man hur kraftig i kroppen han är men nästa sekund kan alla dessa muskler vara som bortblåsta när han faller som ett löv till backen. Han svinar mer för laget än för egen vinning som Ronaldo gör. När Drogba ligger och försöker filma till sig frisparkar och domaren visar att laget har fördel av boll så "återuppstår" han på nolltid och är uppe och spelar igen. Det händer alltid något runt honom, är det inte han som ligger ner så är det någon annan som gör det.....då är Drogba väldigt snabb med att skaka hand med alla, gå runt och klappa folk på axeln för att lugna ner det hela. Han är mest oskyldig på hela planen! Mot Liverpool senast kom en av alla dessa filmningar i början på matchen, efter en "duell" så låg ivorianen utanför planen och åmade sig....spelet gick vidare på Chelsea's planhalva till någon spelade ut bollen. Då hade Drogba rullat in på planen igen, "skadad" för att avbryta spelet. En riktig idiot!



Den obligatoriska filmningsgesten....




Lite smakprov på Ronaldos konster:
 


Drogba får en ful smäll över ansiktet....eller hur var det egentligen....?
Gult kort till matchbollen!

RSS 2.0