Kategorier

Såg först nu att man kan ordna sina inlägg i olika kategorier.
Nu nu har jag ordnat 5 st olika kategorier.

Ni som skiter i vad jag gör för tråkigt om dagarna och bara vill läsa roliga saker kan numera klicka på Humor på vänster sida. Satt och ordnade upp gamla inlägg igår och det fanns mycket roliga gamla klipp som man nästan glömt bort.

Vill man hellre kolla bland lite bra Musik så kan man klicka på den länken istället.

Om det ens är någon som går in på min sida längre?
Jag har ingen aning...

Men det är kul att skriva av sig ibland och kul att läsa själv senare!

Gummiband

Igår var jag till sjukgymnasten och plockade bort stygnen/häftklamrarna.
Det gick fort och smidigt. De satt nog rätt löst.

Så nu är jag utan plåster på benet!

Fick nya övningar igen. Korsbandsprogram nr.3. Det innehöll ett nytt redskap, ett grönt gummiband. Så nu blir det lite mer styrketräning. Hittils har det mest varit för att få ner svullnad. Fick beröm för rörligheten i knät, kunde böja 130 grader, vilket inte är så långt ifrån fullt.

  

  

Nästa besök blir på torsdag i nästa vecka, därefter blir övningarna på plats i gymmet 3 ggr i veckan. Så det är bara drygt en vecka kvar av egenträningen här hemma. Men det ska bli skönt att komma igång på "riktigt". Fanns tydligen en knägrupp som man kunde anmäla sig till. Då tränade man flera stycken tillsammans på måndagar och det kan ju vara kul att träffa andra som genomgått samma sak.

Köpte ett par nya löparskor idag, som jag kan gå lite bekvämare i och ha på gymmet. Sen tänkte jag ha dem ute när det är dags att kunna börja springa.

 

Var ner på stan med Emma (tills hon börja jobbet) och Selma idag. Emma köpte lite kläder till maskeraden på lördag och till Selma hittade jag ett par höst/vinterstövlar. Sen så var jag och Selma på bio, Spöket Laban. Nu är det en lugn kväll här hemma. Selma har spelat hundspel tills jag sa att det räckte, nu sitter hon och ritar i sin Hello Kitty-ritbok och Emma jobbar fortfarande. Själv sitter jag här och är förväntansfull inför kvällens ligacupmatch mellan Arsenal och Liverpool. Dags att fixa lite mat nu!

Helgen

Har varit en trevlig helg!

I fredags så var det ju fullt upp hela dagen. Åkte hem till brorsan och såg på Idol sen skjutsade Emma ner oss på stan. Fick stå och köa med alla 18-åringar utanför Silk innan vi kom in. Vi var 10 år för gamla, annars var det inge fel på stället.

Fick lyssna på en hel Hoffmaestro-konsert nykter (eller, två öl tog vi i väntan på att de skulle spela), vilket var lite annorlunda. Det var väldigt varmt när de började spela! Blir väl så när alla står och hoppar framför scenen. Så då är det väl inte så konstigt att man varit genomblöt de tidigare gångerna!

 

Gick direkt efter konserten. Hann precis med bussen utanför Punkt. Men hann dock inte långt innan det small till och vi blev ståendes. Var tydligen någon som kastat sten på framrutan, så vi fick byta buss efter en stund.




Igår blev det att stressa vidare. Skulle ha lite kalas här hemma för Selma och hade sagt kl.12 eftersom Emma började jobba 14.15. Men vi var lite sega upp upp från sängen sen var det en del att fixa. Tårta tex. Åkte iväg för att hämta Selma strax före 11.30. Men det gick bra!

Efter att alla hade gått så var jag hur trött som helst. Selma ville förstås spela sitt nya playstationspel som hon fått. Men jag var tvungen att säga åt henne att vänta med det. Senare på eftermiddagen kom mamma över. Då hade jag piggnat till lite och Selma spelade medans vi fikade.

Var tvungen att busa lite med mamma....har ett litet videoklipp på mobilbloggen där jag skrämmer henne lite.

När mamma hade gått så låg jag och Selma i hennes säng och kollade på America's Funniest Home Videos sen så kollade vi även på lite youtube-klipp på min dator från Talang. Det tycker hon är kul, jag med! :)

  


Idag så lämnade vi Selma till Elin eftersom hon (& morfar) ordnat barnkalas på Busborgen. Hon hade haft det jättekul! Själva så åkte vi till Munktorp och hälsade på. Lånade Emmas pappas en vit kostym. Så nu har jag kläder till Jysk-festen nästa helg, där det ska vara Miami Vice-tema.

Sen när vi kom hem därifrån så var det dags för Emma att jobba och för mig att bänka mig framför fotbollen.

Liverpool FC - Manchester United 2 - 0 ! ! !

Alltid lika skönt att slå dem!
Owen kom in, buades ut kraftigt och lyckades inte med så mycket. (Tack Carragher!)
Nemanja Vidic blev dessutom utvisad för tredje matchen i rad mot Liverpool.


I morgon får jag ställa klockan.... Ska åka med Lars från den andra butiken till Borlänge för Logistikutbildning. Trots sjukskrivningen. Men kroppen får väl vila. Hoppas jag!

Dags att lägga sig i sängen då

Grattis Selma!!

Världens bästa tjej fyller 6 år idag!!!



Var väldigt trötta i morse men släpade oss upp för att gratta henne på sängen innan hon vaknade.
Hon var också trött men blev rätt snabbt pigg när hon förstod vilken dag det var!

Hon slet upp presenterna sen blev det bulle och macka i köket.


Här har vi lite presenter


Sen åkte vi iväg till skolan och lämnade henne. De hade sjungit för henne på skolgården senare på dagen.

Emma och jag åkte iväg och handlade på Coop efteråt. Igridienser till lite bak. Kom överrens om att vi skulle ta en liten paus innan vi satte igång. Den lilla pausen blev väl längre än väntat....men till slut så kom vi igång. Emma har väl mest stått för baket och jag har städat.

Har fått besök på eftermiddagen. Först av Emmas kompis Mika, sen var vi även barnvakt till Ebba. Som fortfarande är kvar. Men Danne & Ulrika är på väg hit....med pizza dessutom!!

Har inte blivit så mycket mat idag så det är ju på tiden...

Benet känns riktigt bra! Går omkring näst intill obehindrat. Vilket gör att jag känner att jag har svårt att komma ihåg övningarna lika mycket som i början. Måste bättra mig med dem!!!


Ikväll kommer föresten Hoffmaestro till Västerås för tredje gången i år!!
Tänkte först att jag inte skulle se dem denna gången, Selma fyller ju år och jag trodde jag skulle hoppa på kryckor. Men nu är det ju bättre i benet och Selma är ändå hos Elin.....och så är de ju så jäkla bra så nu blir det iaf ett besök på Silk senare i afton!

Nyktert blir det. Bara njuta av musiken!


Nu är pizzan här...

Grattis Ebba!!

Idag fyller Ebba 3 år.
Hon har pratat sen i augusti att hon blivit stor tjej nu, eftersom hon börjar på "Regnbågen". Som är den större avdelningen på dagis.
Ska dit på kalas i eftermiddag. Emma börjar jobba kl.16.15, så vi ska klämma in det före där.


Selma och Ebba sommaren 2008.



Var till sjukgymnasten igår igen. Det såg bra ut tyckte hon. Kom även någon sköterska som erbjöd sig att lägga om såren. Men jag sa att det har jag gjort själv sedan dag 2, så det kan jag ordna själv i fortsättningen också...


Fick ett nytt träningsprogram. "Korsbandsprogram nr.2". Kändes som att det var mycket blandade övningar, där man tränade alla sorters muskler i benet.

 

Att ligga på mage och böja höger knä var inte lätt. Det går bara inte! Hela benet skakar, har ingen kontroll på själva rörelsen. Förhoppningsvis blir det bättre snart. Men just i den övningen känns det att något saknas i baksidan på låret.

Annars känns det fortfarande bättre och bättre i benet. Kan röra mig mer och mer normalt. Känns som svullnaden gått ner, men just runt själva knät är det fortfarande tjockt. Känns som att det tar emot när man försöker böja knät. Färgen på benet är nu gult på en del ställen och blått på andra.

  

På tisdag, om en vecka, ska stygnen plockas bort. Emma på jobbet tycker att jag kan åka på en logistikutbildning i Borlänge på måndag. Kan nog bli så. Får väl sitta och göra några övningar under tiden man sitter och lyssnar.

Dessa japaner!



Den sista är ju roligast! Vad förvånad man skulle bli...

Men vad är det för slags toaletter de har??

Söndag

Har haft en trevlig söndag med tjejerna.

Tog oss ut till Munktorp och åt mat med svärföräldrarna och Sofia, som var hemma från plugget i Uppsala.
Sen kom även Ida, Johannes och Noah och fikade med oss. Åkte förbi syrran på vägen hem men de var dock inte hemma. Då åkte vi till brorsan istället och blev kvar där ett tag.

Satt uppe ett tag igår och läste på Flashback om folk som opererat korsbandet. Väldigt intressant att höra andras historier!! De flesta hade haft ett helvete första veckorna. Läste också om det lilla probelmet som jag fått:

"Första veckorna ligg med benet i högläge så mycket som möjligt, gör så helvetes ont om blodet får rinna ner i benet och koagulera. Kan jämföras med massiv värk i benhinnorna"

Kanske inte har haft benet tillräckligt högt då. För jag har som stora blåmärken på smalbenet ner mot fotknölen, sen är det väldigt ömmt också.

  

Sen har det blivit en del prommenerande i helgen, vilket kanske inte gjort det bättre. Har varit extra öm efter att jag varit ute och gått. Men man kan ju inte bara ligga still med benet i högläge heller! Får se vad sjukgymnasten säger i morgon. Om hon har några nya övningar till mig, eller andra tips. Stygnen ska sitta en vecka till. Vet inte riktigt om jag ser fram emot att ta bort dem..... :(
Men det ordnar sig!

Ska dit 11.30 i morgon.

Lördag

Skönt med helg efter en hård vecka! ;)

Idag har jag fortsatt röra mig utan kryckor, vilket känns bra.
Var ut med Emma först till Erikslund sen hämtade vi Selma och åkte till stan.
Då var dock kryckorna med.

Köpte present till Ebba på stan.
Ringde före och frågade henne vad hon önskade sig, men fick bara svaret att hon skulle till ankdammen med mamma sen skrattade hon och sa hej då. Hon är rolig!

Hälsade på mamma och pappa på vägen hem.
Hämtade några nya stora plåster hos mamma eftersom det blödit igenom på det stora såret.

Har börjat göra lite ont neråt vaden. Ser ut som att jag har ett stort blåmärke där och så är jag väldigt öm.
Får ont där när jag går. Har väl kanske med svullnaden att göra. Så det var skönt att sätta sig i soffan när vi kom hem och vila benen.

Åt tacos i soffan alla tre, och hade det mysigt.
När klockan var prick 20.00 så chockade Selma mig med att säga att hon ville gå och lägga sig. Hon ville bara ringa och säga godnatt till sin mamma. Hon är så gullig!

Nu ska jag avsluta kvällen med att kolla på Cocktail med Emma.

Rehabiliteringen

Den går framåt!
Går nästan så bra att jag bara väntar på något bakslag.
Har ju knappt haft ont alls, sen märker jag för varje dag som går att det blir bättre.
Lättare att göra övningarna tex.

Idag har jag tagit mig runt här hemma utan kryckor också!
Känns ju väldigt bra.



Lite svullet fortfarande


De där kryckorna är inte Selmas favoriter direkt.
I onsdags så lämnade Emma henne på skolan själv men idag följde jag med, trots Selmas protester.

Var inga parkeringar lediga när vi kom fram (kom i sista minuten också) så jag fick hoppa in med Selma medans Emma åkte ett varv med bilen. Har aldrig lämnat Selma direkt vid grinden men det tyckte hon att jag skulle göra först. Men så märkte jag att hon nog trots allt ville ha med mig lite längre, jag följde med vidare iaf.

Sen när vi kom fram till hennes dörr så brukar hon alltid tjata att jag ska följa med in och hänga upp hennes kläder och saker, men det var det absolut inga problem med nu!! Hon försvann in på en gång. Stod utanför och tittade ett tag så att det gick bra. Såg att hon också tittade ut på mig men det var mer med en blick som sa "Ge dig iväg nu innan någon ser dig".

Selma tyckte det skulle bli jobbigt om alla skulle fråga henne vad jag har gjort. Men nu slapp hon det eftersom vi var lite sena och barnen precis hade gått in när vi kom.


Nehe, en till Johan Falk-film här i soffan då kanske.
Det är ju riktigt filmväder ute!!

Toa-skämt



Roligt!

Träning

Idag har jag kommit igång lite mer med träningen.
Satte upp fasta tider i morse då jag skulle köra igenom alla övningar.
Har funkat bra.

Hugger fortfarande till i baksidan av låret då och då....vilket är lite läskigt, men fullt normalt.



Träningsprogrammet som ska köras 4-5 ggr per dag med 20-30 repetitioner.


Mamma var här på eftermiddagen och tog bort plåstren över såren. Det var inte så farligt som jag trodde.
Stygnen som jag trodde skulle finnas där var snarare häftklamrar som satt intryckta rakt in i benet!
Om någon känner för att se dem så får ni klicka här nedanför.


  


Igår kväll började jag känna av lite värk i benet. Tog lite av den starkare medicinen, sen så blev det bättre.
Idag har jag inte känt av något större.

Bilder

Här är lite bilder från operationsdagen:

  

 

Man ser väl inte alltför pigg ut, men det är väl inte så konstigt....
Den sista bilden är från idag när jag kom från sjukgymnasten.


Där fick jag ta av bandaget. Meningen var att en sjuksköterska skulle lägga om såren också men det fanns inget ledig, så jag fick plåster med mig hem för att göra det själv..... Vänligt!

2 år

Idag är det föresten 2 år sedan jag och Emma träffades för första gången!!

Hurra för oss!!!


 

 

Älskar dig!!


Tack för att du tar hand om mig nu när jag har lite svårt att ta mig fram....även fast jag helst inte vill be om hjälp med saker..... :)

Dagen efter

Fortfarande ingen större värk i benet eller knät.
Gick bra att sova i natt, iofs så är det väl alltid lite svårare att sova på rygg än på mage, som jag brukar. Men hade vänt mig i sömnen och låg på sidan, så det funkade bra!

Kl.15 ska jag till sjukgymnasten. Då ska hon väl gå igenom övningarna som jag ska köra.
Har redan fått ett par på ett papper. Men har svårt för att göra alla eftersom det är så mycket bandage runt knät och sen är det väl förmodligen svullet också.

Tror bandaget skulle läggas om uppe på sjukan sen.

Vet inte om mamma tänkte på det igår när hon köpte tidningen till mig (Aftonbladets Sportmagasin) men där i var det en längre artikel om Robin Söder, som skadade korsbandet i U-21 EM i somras. De var med honom när han opererades och visade vad som gjordes i knät. Kände igen en hel del!

Vet inte vad som hände men jag grät som ett barn när jag läste det... :(

Har suttit här i fåtöljen hela dagen. Kollat på tv, läst tidning, kollat på datorn.
Canal+ har ju numera en SF kanal med bara svensk film, helt perfekt för mig som älskar svensk film!!

Har kollat på både "Håkan Bråkan" och "Tuppen" nu på morgonen.

Dags att ta på lite kylbandage igen då....

[image-upload-226-727259.jpg]

Avklarat!

Erik är numera en stolt ägare av ett nytt korsband!!

Dr Pilawski har byggt nya åt mig, tillverkade av senor från baksidan på låret.


Hade lite svårt att sova i natt, vet inte hur många ggr jag vaknade och trodde det var dags.
Sen var det inga problem att komma upp, låg inte och drog mig som jag hade gjort om det var arbete som stod på schemat.

Kom dit i tid, eller redan en halvtimma före, men vi fick gå in på en gång. Bytte om, sen fick jag säga hej då till Emma när narkossköterksan kom och hämtade mig. När jag gick där genom korridoren med morfars gamla kalsonger, knästrumpor och ett nattlinne så sa jag till sköterskan "Dead man walking", för det var så det kändes. På väg in till avrättning!

Inga problem med insomnadet, fäste blicken på en grej i taket sen märkte jag hur den började försvinna. Sa godnatt till sköterskan precis innan jag försvann.

Vaknade upp ca 2 ½ timme senare och frös som bara den!! Det var som om det var fullt i salen och de lagt mig på en bänk utomhus i kylan.....det var svinkallt! Låg bara där och skakade. Bad om filtar men de hade jag tydligen redan på mig. Vet inte om det enbart var isbandaget runt knät som gjorde det så kallt. Men de tog bort det efter en stund och sen fick jag någon medicin i armen. Den medicinen var tydligen rätt stark så den började jag må dåligt av......så då tryckte de i mig alvedon.... Efter någon timme kändes det ok och jag var redo att resa mig upp.

Efter en stunds väntan på doktorn och några sista ord från honom så bar det av hemåt. Lite ovant att gå på kryckor och lite svårt att komma in i bilen. Kände mest av baksidan och framsidan av låret när jag gick. Kändes som jag fått en lårkaka på framsidan. Det är väl de där senorna som Pilawski snodde som känns av.

När jag kom hem så hade min underbara mor varit här med choklad och en tidning. Tack!!

Har setat i fåtöljen i vardagsrummet sen jag kom hem, där sitter jag bra med benet på fotpallen uppe på några kuddar. Både Emma och jag somnade till efter en stund, hon i soffan och jag i fåtöljen. Vaknade av att jag var kissnödig....jobbigt!

Fick med mig två olika typer av värktabletter med mig hem. En starkare alvedon och sen en tablett som Pilawski själv sa att man blir "lite konstig av". Tror jag lugnar mig lite med den senare.....
Just nu har jag kylbandaget på, ska ha det på i 90 min och sen 90 min utan. Sen ska det vara av när jag sover. Sen tror jag bedövningen sitter kvar en del också, för just nu känner jag ingen direkt värk.

Bara att sitta och vänta på att den ska komma.....


Men nu är det gjort i alla fall!!!!!!
Nu kan träningen för att komma tillbaka börja...eller snart iaf...

Operation

I morgon är det dags!

07.15 ska jag infinna mig på sjukhuset i Köping, med kryckorna i ena handen och Emma i den andra.

Nervös? JAAA....har försökt att inte tänka så mycket på det men det har funnits där i skallen ändå ända sen i tisdags då jag fick beskedet.

Jobbade min sista dag idag, det var full rulle som aldrig förr!

Körde ner cykeln i cykelförrådet efter jobbet....nu får den stå där ett tag...
Ska väl köra ner Selmas också, för inte kommer jag jag kunna komma ut och träna med henne heller på ett tag.

Köpte Descutan på apoteket som jag nu ska gå in och tvåla in mig med i duschen....sen samma procedur i morgon bitti före avfärd.

Dags att göra sig redo då.....


Kryckor

Idag var jag på besök till sjukgymnasten på sjukhuset.

Hon berättade lite om operationen och vägen tillbaka.
Ska till henne igen redan dagen efter operationen.

Hon hade också opererat korsbandet, så hon visste vad hon pratade om.
De första dagarna kunde göra ont....

Efter lite prat så fick jag gå ut och byta om för att sedan göra lite balans - och styrkeövningar i gymmet för att kolla hur starkt knät var idag.

Dessa övningar ska sen göras efter 6 och 12 månader, för att se att allt går som det ska med högerknät.

Hann även med lite kryckträning i trappa. Jag har ju en del trappsteg att ta mig uppför här hemma....

Fick med mig kryckorna hem, så nu är jag redo!




Inte bra med idrott...

Korsbandet

I tisdags fick jag brev från sjukan, de hade tid för operation redan på måndag!!

Jag som var beredd på att det skulle bli runt jul eller efter jul. Nu blev det snabba kast!


Jag brukar inte oroa mig eller hetsa upp mig i onödan men nu har jag känt mig bra nervös och orolig.....


Just nu känns det ju inte något särskillt i knät.....jag tar mig fram, kan gå obehindrat men om en vecka kommer jag förmodligen ha skitont, inte kunna gå, vara tvungen att hoppa runt på kryckor i 3 veckor och ha en låååång tid framför mig av hård träning för att kunna komma tillbaka...

Blir sjukskriven från jobbet i 3 veckor till att börja med. Innebandy var inte att tänka på under de närmaste 6 månaderna. Vet inte om jag vågar spela sen. Man har ju hört om folk som börjar ha problem med knät, att det lätt fortsätter...

Ringde och pratade med Selma igår och berättade om att jag nästa vecka kommer att hoppa på kryckor.
Då tyckte hon att jag inte skulle kunna lämna henne i skolan, för det skulle vara pinsamt.....
Får väl se hur det bli med det!


Skönt att få det gjort iaf! Till slut....


Champinjoner

Fick nyss en déjà vu-upplevelse.

Emma hade gjort mat och förvarnade mig om att det kunde finnas en del champinjoner i maten.

Champinjoner!? Säger jag.

Men de smakar ju ingenting, säger Emma.

Varför ska man då ha dem i maten!? Frågar jag.


Precis samma diskussion jag hade med mamma när hon hade gjort mat och smygit ner dessa små elakingar i maten!

Jag känner iaf smaken av dem (speciellt när jag vet att de finns där...) och tycker konsistensen är läskig.

Och om de nu inte smakar någonting så förstår inte jag meningen med dem!

De borde helt klart förbjudas!!!


Tack för maten, Emma! :)
Det var jättegott ändå (efter att jag pillat bort alla champinjoner)

Vi kan dansa också...

Try JibJab Sendables® eCards today!

Vackert?

Try JibJab Sendables® eCards today!

Krävs en del träning....men jag tycker vårat program är riktigt bra.
Är förstås extra nöjd över klippet där jag får stå och vicka på rumpan rakt in i kameran!

Takras

http://vlt.se/nyheter/1.575253
Ofattbart. Linda Björk trodde inte sina ögon när hon fick se att innertaket rasat ner.

Det var en tjej i Selmas klass som fick taket över sig.
Verkar lyckligtvis ha gått bra ändå!

Barn är roliga!



Men visst påminner barns rörelser ibland väldigt väl om hur onyktra människor rör sig?

"Dansstegen" ovan skulle lika väl kunna tillhöra en väldigt onykter man i 40-årsåldern som står på Blue Moon Bar en sen lördagkväll och håller i sig i ett barbord.

RSS 2.0