ESC 2011

I lördags var det ju schlagerfestivalfinal, måste ju självklart skriva vad jag tycker om låtarna, här kommer det:

 

1. Finland -
Fin låt. All heder åt denna unga kille som skrivet sin egen låt, inte vanligt nuförtiden. Bästa lugna låten.

2. Bosnien - Ingen favorit från början. Emma var snabbare att gilla den. Fick dock erkänna efter ett tag att den är bra!! Skönt gung, som Emma säger.

3. Danmark - Bra låt även fast den påminner om Andreas Johnssons "Sing for me". Selmas favoritlåt! Kändes som att enda anledningen att han sprang ut på den förlängda scenen var för att visa upp sin bara rygg.... Påhittigt.

4. Lithauen - Ingen favorit i semifinalen. Låter som en Disney-låt... Tävlingens största gap? Visst, den var väl lite fin. Men ingen finallåt för mig.

5. Ungern - Vet inte vad som hände, tyckte om den från början men sen gick det över litegrann. Kanske för att den var så favorittippad redan från början och förväntningarna var höga. En av de bättre trots allt. Kom 4:a från slutet, klassiskt favoritfall!

6. Irland - Två studsbollar med hår som Roger Pontare borde vara avis på... Inte direkt avis på deras kläder... Men bästa låten och cool video på skärmen bakom! Kom "bara" 8:a...

7. Sverige - Oväntad tredjeplats enligt mig. När Sverige för en gångs skull skickar fel låt och man inte har några större förhoppningar så går det bättre än på mycket länge!!

8. Estland - En av de bättre faktist! Gillade denna låt. Trist att den kom näst sist.

9. Grekland - Mäktig Grekisk låt som lät grekisk! Stereo Mike's rap förstörde väl en del....men den gjorde visserligen den grekiska sången ännu mer mäktigare när den väl kom in. Kul med länder som gör musik som hörs vart den kommer ifrån

10. Ryssland - Hej 1986! Ryssen som var stöddig på förhand hade absolut ingenting att vara stöddig över. Denna låt hade inte ens Rick Astley gett ut på sin tid...

11. Frankrike - Han var säkert jätteduktig men jag är inte så hemma på opera och det är inget jag direkt gillar. Kom i mitten och det var nog välförtjänt. Plus till den snygga videon bakom!

12. Italien - HUR lyckades denna komma tvåa!? Var folk snälla och röstade på dem för att de inte varit med i tävlingen på över 10 år?? Faktist en av de sämre och jag sade på en gång att denna skulle aldrig tagit sig vidare från semifinalen om den hade varit med där....

13. Schweiz - Kvällens jumbo. Förtjänade möjligtvis en lite bättre placering även fast den inte tillhörde de bättre. Trallvänlig låt som satte sig rätt snabbt. Na-na-na-naaaa-na-na-na, Na-na-na-naaaa-na-na.....

14. England - Starta framförandet med 4 st gigantiska porträttbilder på sig själva med bar överkropp till synes....nja, ingen favorit. Lät som att han till vänster behövde gå på toaletten som han tog i... 11:e plats var väl rätt passande dock.

15. Moldavien - Ett av de absolut bästa bidragen! Moldavien var bra även förra året. Då var det saxofon på scenen, nu trumpet. Riktigt bra låt! Gillar när det är liv och rörelse på scenen. Lite underliga svarta stjärngossestrutar på huvudet, de ville väl sticka ut. Men det tyckte jag låten gjorde ändå.

16. Tyskland - Fantasilöst att välja samma sångerska som vann förra året. Selma tyckte den var bra. Den var väl rätt fin. Men näää....den var ändå för tråkig!

17. Rumänien - Rätt tråkig låt, på engelska som så många andra.. Inget speciellt alls. Kom på samma plats som startnumret. Borde ha varit ännu sämre.

18. Österrike - Överraskade att den gick vidare från semin. Kvällens andra Disney-låt.... Rätt fin men man har hört den ett gäng ggr tidigare kändes det som.

19. Azerbajdzjan - Kvällens vinnare. Emma trodde på detta redan en månad före. När jag hörde den i finalen så började jag också misstänka att den kunde vinna. Bra låt!

20. Slovenien - Trodde inte på den här heller i semin. Fanns bättre låtar. Rätt tråkig låt som inte sticker ut alls.

21. Island - Töntiga gubbar med svenska komikern Kristoffer Appelkvist (han var lik iaf...) i spetsen. Det fanns någon tragisk historia bakom låten att deras en vän hade gått bort kort före tävligen, men de verkade lika glada för det... T.o.m The Playtones i svenska finalen var bättre!

22. Spanien - Det här var ju iaf en låt som det hördes vart den kom ifrån. Heder för det! Glad låt men väldigt konstig och ful dans på scenen. Ska väl vara glada för att de var direktkvalificerade....

23. Ukraina - Fin sanduppvisning. Låten var rätt bra trots allt....tittade och tänkte mest på sanden de första gångerna. Välförtjänst fjärdeplats.

24. Serbien - Glad och bra 60-talslåt. Kul med ett land som sjunger på sitt eget språk! Även kul att låten hette "Tja Robban"!

25. Georgien - Bra låt som iofs lät som nåt som man brukar höra på radion. Men i positiv bemärkelse.Topp 5:
1. Irland
2. Azerbajdzjan
3. Sverige
4. Moldavien
5. Bosnien


Botten 5:
25. Italien
24. Litauen
23. Island
21. Rumänien
20. Ryssland

Sportsöndagen....

Dagens resultat:0-2.....

1-6.....

Sportsöndag

Idag ska det jobbas till 16.15 sen bli det sport resten av dagen!

Ska ner på stan direkt efter jobbet och kolla på Liverpool-Tottenham på Sportbaren. Det handlar om en avgörande match om femteplatsen i ligan och därmed Europaspel nästa säsong. Vem hade trott det när Liverpool låg under strecket en bit in i säsongen?!

Sen blir det en cykeltur hem och kolla på Vm-finalen i ishockey. Imponerande av det unga Sverige att ta sig till final! Är mest imponerad av Patrik Berglund som efter en stark rookiesäsong i NHL fick göra debut i följande VM men var väldigt blek....sen har man inte hört så mycket om honom. Trodde definitivt inte han var en man för VM. Så går han in och storspelar och leder skytteligan så här långt! Riktigt bra.

Slut på rast....åter till jobbandet!


Dagsformen:

 

Anslagstavla

Ja, vad ska man med en stor anslagstavla till när man har en entrédörr i glas????Det klistras alltid upp lappar på den där dörren!

Nu har det varit extra mycket med all information under balkongutbyggnaden

Men snart ska det väl vara klart......besiktning på tisdag iaf.

Sen ska det väl bara vara att slänga ut mattan och börja möblera!

Mustaschkampen 2011

Tänkte göra ett försök att samla in lite pengar till cancerfonden samtidigt som jag låter fjunen på överläppen växa.


Gå in här för att hjälpa  till:

Mustaschkampen 2011

Går att både skicka sms eller skänka via internetbank.Då kör vi!


Måndag

Finns det nåt bättre sätt att börja veckan på än att vara ledig???
Skulle inte tro det..

Jobbhelgen flöt på hyffsat bra.
Jobbade ihop med ganska nyanställda personer så det gällde att vara lite överallt och hjälpa till med det mesta.
Men det gick bra.....ingen idé att stressa upp sig...

I lördags var det en äldre dam inne och köpte ett litet cafébord.
Tyckte hon påminde om mormor, kanske något år yngre.
Först tänkte hon ta det på cykeln, men hon cyklade hem och hämtade bilen istället. Lika bra det!

Innan hon kom tillbaka med bilen så hade även åkt förbi återbruket och slängt ett större plastbord som hon hade innan. Är det några jag känner lite extra för så är det äldre ensamma människor som kämpar på utan att gnälla eller kräva en massa saker!

Jag lovade iaf henne att komma förbi och hjälpa henne med bordet ifall det skulle knasa. Sen dagen efter, i söndags, så såg jag henne stå nere vid caféborden och klia sig i huvudet....hon hade inte riktigt lyckats.

Så nu ska jag ge mig iväg på hojen och skruva ihop bordet åt henne. Det är snabbt gjort när man kan, sen bodde hon här i närheten också och jag ska ändå åka och hämta Selma. Så det gör jag på vägen.


Sen finns det ju de motsatta också....gamla och griniga....

Det var en tant inne i lördags som skulle lämna tillbaka en rullgardin som det hade blivit fel mått på. Men hon hade bara med sig halva förpackningen med tillbehör. Försökte förklara på olika sätt om varför hon inte kunde lämna tillbaka den men det var väldigt svårt för henne att ta in.

Ett täcke ville hon också lämna tillbaka eftersom det dels hade en massa "blåa fläckar" (stoppningen  med fjädrar syntes igenom...) sen fick hon inte i det i sina påslakan. Var på väg att fråga om jag skulle följa med tant hem och bädda...... Men det löste sig där med. Tog tillbaka täcket, vilket vi egentligen inte gör och även fast jag inte köpte hennes argument....sen köpte hon nya rullgardiner, så det gick jämnt upp i pris. 

Så även hon lämnade butiken hyffsat nöjd till slut. Det som räknas :)

RSS 2.0