Deltävling 1
Då har schlagerfestivalen dragit igång igen då.
Kollade på första deltävlingen hemma hos brorsan i lördags.
Det var väl inga större överraskningar direkt.
Här kommer mina omdömen.


1. Dilba - Try Again
Det roliga var att låten faktist var helt ok men det märktes knappt eftersom Dilba själv var totalt kass! Svag sång och stela rörelser på scenen. Men en bättre sångerska med mera inlevelse så hade det kunnat bli final!

2. Swingfly - Me And my Drum
Välförtjänt till final. Sveriges svar på Black Eyed Peas? Säkert om de själva får säga vad de tycker. Även om man kände igen hans boom-chicka-boom från tidigare låtar så svängde det helt klart.

3. Jenny Silver - Something in your eyes
Lät som en blandning av en massa ABBA-låtar. Småtrevlig låt men fanns både bättre och sämre. Bättre än hennes låt förra året iaf.

4. Jonas Matsson - On my Own
Vad var detta? Hade kanske funkat om den varit med någon som kunde showa och charma lite. Men denna kille var ju bara stentrist.


5. Le Kid - Oh my God
I början blev man mest chockad av alla färger och figurer på scenen. Men när man till slut kunde släppa det och lyssna på låten så var det rätt bra, även om den påminde om Tove Styrkes låt Million Pieces.

6. Rasmus Wiberg - Social Butterfly
Kvällens största haka var en av mina favoriter! Hade en mer känd artist gjort låten så hade den förmodligen gått vidare. Vet inte om det var hans piercing i mungipan som fick hela hans mun att se sned ut, en miss i så fall.

7. Pernilla Andersson - Desperados
Ok, det var en jättefin sång även fast man hört liknande tusen gånger förrut med tex Cajsa-Stina Åkerström. Men det är ju ingen vinnare. En ensam tjej med gitarr gick ju inte så bra senast.... Sen en ännu lugnare låt och dessutom på svenska....nej!

8. Danny - In The Club
Välförtjänt vinnare för kvällen. Vet inte om dansarna inte skulle vara helt synkade, annars får de nog träna lite till nästa gång. Kanske liiiite tjatig?
Känns ändå tryggt att ha en sådan låt redan i första deltävlingen, då vet man att det finns åtminstone en låt som kan representera Sverige utan att man skämms.Mina placeringar:
1. Danny
2. Swingfly

3. Le Kid 
4. Rasmus Wiberg 

5. Jenny Silver
6. Pernilla Andersson
7. Jonas Matsson
8. Dilba (ohotad!)


Programledarna borde kunna bättre.....

Marie Serneholts skratt till Rickard Olssons skämt kändes ungefär lika trovärdiga som Magnus Hedman i en rättssal.


Ny tävling på lördag, har har rykten om att JAG ska dyka upp då......hmm...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0