Lucas Leiva

Jag har ofta haft en förkärlek för de lite mindre hyllade fotbollsspelarna.
De som är klubben trogen, aldrig gnäller vid utebliven speltid och alltid kämpar på trots att de inte har den största talangen.

Fanns en back för några år sedan som hette Djimi Traore. Värvades som ung till Liverpool och tog sig fram via reservlaget till a-laget. Han kunde blanda grymma glidtacklingar med mindre bra prestationer som denna
Han hånades rätt bra av supportrarna för sina mindre bra insatser men likväl så kan han berätta för sina barnbarn i framtiden om hur han vann Champions League med Liverpool, efter att ha spelat hela matchen.

Sen har vi i dagens lag Lucas Leiva. Han har varit hackkyckling i Liverpool under större delen av sina 3 år på Anfield.

Ibland har kritiken varit välförtjänt men oftast har han fått skulden vid förluster och poängtapp bara för att det är just han..

För många fans är allt svart eller vitt. Spelar man inte bra, eller briljerar på en gång. Då är man sämst och ska säljas.

Men blir man vald till Brasilianska ligans bästa unga spelare innan man kommer till Liverpool, blir uttagen match efter match av förra managern Rafael Benitez och även av nuvarande Roy Hodgson så borde man förstå att det finns potential som kanske inte riktigt har visats sig än på matcherna.

Två olika förbundskaptener i Brasilien har tagit ut honom till landslagssamlingar men de kanske har mindre koll än vi som ser matcherna på tv 1 gång i veckan? 


Nu verkar det dock äntligen som om Lucas är på väg att blomma ut på riktigt. Han visar upp en helt annan säkerhet och självförtroende med boll. Han är på väg att få en hel supporterskara med bestämda åsikter att byta uppfattning om honom. Vilket gör mig väldigt glad! 

Han har varit bra 3-4 matcher på raken nu men gårdagens match mot Chelsea var kanske hans bästa hittills.

Det var riktigt kul att se honom: 





Han tar stryk, han ger stryk, han söker passningsalternativ framåt hela tiden, han spelar smart, han vet att han inte är någon speedkula därför skär han in framför motståndarna istället så de blir tvunga att fälla honom.

Heja Lucas! :)

Kommentarer
Postat av: Tony Tiger

Japp! Heja Lucas! :)

2010-11-08 @ 22:47:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0