Laddar inför morgondagen..





Fuck off Chelsea FC

You ain´t got no history

Five european cups

And eighteen leagues

That´s what we call history


Vackert! :)

Liverpool-Chelsea i morgon alltså.
Måstematch! Måste bli vinst för att hänga på Man Utd och för att visa att de blir att räkna med.

Hjälp!

Humor...vad vore världen utan humor!?

Kollade igenom några avsnitt av "Hjälp", som jag fick av Emma när jag fyllde år.
Örjan Lax (Johan Rheborg) är ju så jäkla rolig!!! Verkligen en roll som passar honom.


 

"En gång till och jag lägger en  jävla chorizo på fontanellen på dig!"

 


"I skratt, I skratt"

Konserten

Gårdagen var grym!
Vi var lite sena ute så vi kom precis till sista låten med Ceasars. Punkrocker.
Sen dröjde det väl 20-25 minuter innan Oasis klev på iofs.

När de körde igång så satt Tobias och jag där som två pojkar som tittade på porrfilm (inte för att jag har gjort det!),  koncentrerade med blicken rakt fram, njutandes utan att prata eller röra vid varandra varandra....

De körde förstås igång med det snart 10 år gamla introt Fuckin' in the bushes och sedan direkt efter Rock n roll star.
Fartfyllt inledning, stolarna vi satt i skadade!

 
Inledningen från min kamera.


Det såg inte riktigt ut att vara fullsatt, fanns nog ett par platser över. Vi satt rakt bakom scenen och såg väl helt ok.
Spelningen kändes bättre än den jag var på förra gången. Nu var det lite mer saker runtikring scenen också, vilket kan behövas eftersom de mest bara står rakt upp och ner och sjunger. Det var en hel del ljuseffekter och 4 stora videoskärmar bakom scenen. Lyla var låt nr.2 och den var det också bra drag i, en av de bästa under kvällen tillsammans med Morning Glory.

 
The Masterplan - Vackert!


Men den absolut bästa låten för kvällen var väl ändå Don't look back in anger med allsången mot slutet, då Noel låtar publiken sjunga själva för att sedan avsluta själv. Tyvärr fick jag inte med hela, utan bara en del av publiksången.


Don't look back in anger



De avslutade med I'm the walrus, varför vet jag inte. Det var inte en av de bättre låtarna på B-sidsskivan, men de gillar väl själva att spela den live.

Efteråt var det bara att tränga sig ner i T-banan med alla andra. För att ta sig till bilen i Sundbyberg, där vi ställt den, och sedan påbörja vägen hem.

Tidningarna idag ger säkert inte många plus för spelningen, men det känns som det gör detsamma....de som gillar Oasis kan inte vara annat än nöjda med gårdagen.


Oasis

Ja, ikväll är det dags för konsert i Globen!
Ganska exakt 3 år sedan jag såg dem senast, då på Hovet.

Det var någon gång 1995 som jag upptäckte dem. Jag hade väl ingen speciell musiksmak utan prenumererade på "Mister Music" (på kasettband!). Där dök det upp två låtar som jag gillade på två kasetter efter varandra; Roll with it och Some might say. Önskade mig deras skiva i 16-årspresent 1996, sen var jag fast.

Hade hört låten Whatever tidigare och den gillade jag också. Köpte deras första album, Definately Maybe, i tron om att den låten skulle vara med där, men det var den ju inte. Den fanns enbart på en singel om gavs ut efter första skivan, så då blev jag tvungen att köpa den också.

Be here now köpte jag samma dags som den gavs ut, hösten 1997. Den lyssnade jag på dygnet runt där ett tag. Men det är väl en skiva jag i efterhand inte lyssnat så mycket på. Det fanns ett par riktigt bra låtar men även ett par mindre bra. I samma veva upptäckte jag även ett band som hette The Verve, så deras skiva tog över rätt snabbt där.

1998 kom samlingskivan med b-sidor. Där fanns låtar som var så jäkla bra att man inte förstod hur de inte hade kunnat få plats på en "riktig" skiva. Framförallt Acquiesce och The Masterplan.

År 2000 låg jag i lumpen och delade med mig rätt friskt av skivan Standing on the shoulder of giants. Det var också en skiva jag tycker var klockren från början och trodde att Roll it over skulle bli nya Wonderwall, som  verkligen alla skulle gilla. Men där någonstans verkade det stora intresset för Oasis svalna. I alla fall i Sverige och utanför England. För på Wembley spelade de inför fullsatt arena, där var det ett jäkla drag. Kollar på live dvd:n nu.
Liam börjar med att gå fram till micken och säga "Hello Manchester!", vilket resulterar i ett rätt kraftigt buande.

Heathen Chemistry kom 2002. Den minns jag att jag köpte i Sala, av alla ställen, när jag var iväg med mina föräldrar. Det var samma där som med de övriga skivorna. Tyckte den var skitbra, framförallt låtarna Stop crying your heart out och Little by little som var minst lika bra som Wonderwall som alla hade gått och sjungit på några år tidigare. Här började Noel ännu mera dela med sig av låtskrivandet till de andra medlemmarna, vilket gav lite blandat resultat. Inte heller någon skiva jag brukar lyssna på nu i efterhand, förutom de två grymma låtarna då.

Två år senare var det dags för Don't believe the truth och här började det hände grejjer igen. Skivan var bra rakt igenom och det tycker jag fortfarande förutom några få spår. Till och med min dåvarandra sambo gillade skivan och hon tillhörde dem som bara hade gillat Wonderwall innan. Så här hade jag förhoppning om bra recensioner i tidningarna och att Oasis återigen skulle ta över världen. Men nja....

Såg dem iaf live i januari 2006 och det var ju en jäkla upplevelse!! Drack lite öl på pubarna runtikring före, där det spelades Oasis-musik överallt och alla sjöng med. Väldigt bra stämning alltså! Sen när man går på en Oasis-konster så ska man ju inte försvänta sig dans på scenen och något riktigt show-nummer. De står rakt upp och ner och spelar och sjunger. Men gillar man musiken så räcker det!

Nya skivan Dig out your soul är lite annorlunda. En skiva med mer groove enligt dem själva. Där är väl I'm outta time den största låten. En bra skiva rakt igenom faktist! Kanske inte de där riktiga topparna som funnits på tidigare skivor men jämnare!

 
Hela samlingen samlad.


Åker med Tobias senare i eftermiddag. Han skulle jobba först, medans jag kan sitta hemma och ladda med live dvd:n, lyssna igenom gamla godingar och kolla på kort från förra konserten. :)


   
  
   
 


Ceasars Palace är förband ikväll föresten och det är ju inte direkt kattskit!

Helgen

Ja, i lördags hade jag lite kalas och det blev lyckat!

Skulle gå upp tidigt för att handla de sista sakerna men det råkade bli en sovmorgon istället...
Åkte iaf ut till Hälla efter frukosten och handlade lite öl på systembolaget och sen lite godis och grejs på Willys.

Smörgåstårtorna fixade vi redan på fredagkvällen, eller vi och vi.....Emma var den stora hjälten!!
Hon bakade även med Selma medans jag jobbade.

Hade sagt kl.15 till de som skulle komma och jag var nog helt klar 1 minut i.....jag gillar inte att ha tid över, så jag brukar se till att göra allt i sista sekunden så att jag är klar precis i tid....för när Erik har bråttom så står tiden stilla....ett gammalt ordspråk från tidigt 1800-tal...

Sen kom de en efter en....Ebba sjöng fint för mig och Daniel hade även lärt henne att säga "Grattis, till nästan 30 år" istället för grattis på 29-årsdagen....

Hade bestämmt sen tidigare att Selma skulle följa med sin farmor & farfar hem så att jag kunde kalasa lite på kvällen men när det väl var dags så ville Selma allt annat än följa med dem hem....hon blev så ledsen så... :/
Inte kul att se....men hon kom iväg med dem till slut och sen hade det gått bra hemma hos dem iaf.

I samma veva som de gick så kom Hoppis och Liman över. Sen kom även Calle, Jimmy & Madde. Spelade lite Buzz sen åkte vi ner på stan och bowlade kl.23. Träffade på Bonden där nere som spelade på banan bredvid och när man spelade så sent så fick man tydligen en timme extra. Men det kanske hade räckt med en timme med facit i hand....

Råder väl lite delade meningar om vem som tog intiativet till att sätta punkt för kvällen på Strike.... Jag bjöd iaf upp en väldigt bastant dam till vakt på lite dans på Strikes dansgolv, men hon var väl inte direkt på danshumör  så vi kom  i samförstånd fram till att det fick räcka så och att jag skulle gå och hämta jackan.

Avslutade sen med lite mat från Subway (fast jag hade smörgåstårta som hade räckt till ett helt fotbollslag hemma) innan vi tog bussen hem och spelade lite mer Buzz här hemma  med Bonden och två kompisar till honom.

På söndagen hade jag av någon anledning lite ont i skallen....men det hör väl till...

         

Smörgåstårtor, korv med bröd, fika, dans, bokläsning och presenter.


     

Öldrickning, Buzz, mera öl.

    

Strike, bowling, öl.

 

Mera Buzz

Födelsedag

Ja, idag var det min dag!

Gick och handlade med Selma efter dagiset igår, mest för att köpa något till Ulrika som vi skulle till senare på eftermiddagen. Men så frågade jag om inte Selma skulle köpa något till mig, en liten godisbit tex. Så hon kunde komma och sjunga för mig på morgonen och ge mig paketet.

Om hon inte ville sjunga "ja må han leva" så kunde hon ju alltid sjunga "Pocki-face" (Poker face med Lady GaGa). Eftersom hon brukar sjunga på den.

Hon hittade i alla fall på ett 3-pack kinderägg, som hon köpte till mig och slog in helt själv när vi kom hem.
Sen så gömde hon paketet i en låda i skänken i vardagsrummet. Medans jag "blundade" förstås.

Innan vi skulle sova så var hon dit och tittade litegrann om den låg kvar, så då passade jag på att fråga vad det var hon tittade efter och då sa hon snabbt "Ingenting!" och såg oskyldig ut....

Var rätt trött i morse och låg och snoozade rätt länge....men sen så viskade jag till en lika trött Selma att hon kunde gå och hämta paketet. "Är det dags!?" säger hon och flyger upp snabbare än jag någonsin sett henne.

Jag lade mig med andra sidan till och låtsades sova. Sen så kom hon in och kastade paketet rakt på mig. Det där med att sjunga och ge paketet fint gick inte så bra....men jag fick det iaf!

Selma ville ha choklad på en gång men jag tyckte vi kunde äta frukost först.

På jobbet så var jag tvungen att berätta att jag fyllde år....så att någon....möjligtvis....skulle kläcka ur sig att "Erik, du kan ju sluta tidigare du som fyller år! Så att du kan hämta din dotter på dagis, din barnvecka. Du har ju ställt upp för mig när jag mådde dåligt". Men det blev inte riktigt så....jag fick slava fram till 18.15....

Mamma kom iaf förbi med tulpaner strax före stängning. Tack!



Selma var kvar hos Elin sen iaf....så jag kunde träna innebandy och bli ännu tröttare. Det var min födelsedag det.

Men på lördag tänkte jag ha lite kalas. Först med släkten på eftermiddagen, sen kanske bjuda över lite kompisar och ta några öl på kvällen. Det blir nog bra det. Har inte kommit så mycket längre i planeringarna men det är ju flera dagar kvar.



29 år alltså....hmm....
När jag var liten och samlade fotbollsbilder till VM 1990 kunde jag åldern och längden på nästan alla. De som var 29 år då var födda 1961. Det var de lite äldre rutinerade killarna som Matthäus, Zubizarreta, Valderrama och Peter Beardsley. Maradona var även han 29 år när VM spelades.

Nu är JAG 29 år helt plötsligt.....skumt!

1-1

Vilket känns som en förlust.......

Gerrard pangade in ledningmålet som bara han kan och allt var frid och fröjd!
Men så kvitterar Everton när det var två min kvar efter en frispark där markeringen framför mål var obefintlig....

3 poäng hade betytt serieledning....nu känns det helt plötsligt mörkt!


Oj, nu är det bara någon minut tills jag fyller år!


Derby

Halvtid i Liverpool-Everton.

Det är så jäkla jobbigt när man blir nödig i början på en spännande match....första halvlek blev en ändå lång kamp!
Men jag lyckades, likt Everton, hålla tätt halvleken ut...

0-0 efter första. Rätt tuff match och en del chanser åt båda hållen.

Annars har denna lediga dag innehållig en lång sovmorgon (kl.12) och sen ett besök hos Ulrika som fyllde 33 år idag.
Grattis!

Dags för andra halvlek då....

Söndag

Färdigjobbat för den här veckan....till slut!

Bowlingen i fredags var kul! Gick lite upp och ner för mig (bästa serien 161 poäng) men för Emma gick det bara bättre och bättre.
Hon avslutade med två strikes. Duktigt älskling!! :)

Vi var kvar på Strike efter bowlingen och tog några öl, sen blev det bussen hem.

Igår blev det en lugn kväll framför teven.

Nu ska jag väl snart lägga mig i soffan och kolla på någon film.

"Snillen snackar" i TV4 måste vara ett av de tråkigaste humorprogram som visats på tv!
Folk som ska sitta och försöka gissa vad en massa konstiga ord betyder....
En konstig programidé som absolut inte är rolig!

Brukar gilla det mesta som har med humor att göra annars...

Nej, ge mig och tex Roffe 2-3 öl och en videokamera så skulle vi göra ett bra mycker roliga program! :)

Magsjuka

Läste en lapp på dagis igår att det var barn som var magsjuka.
Har sett liknande lappar förut men Selma brukar klara sig...

Men icke denna gång!!
Hon hade lite ont i magen när hon skulle sova....men lyckades somna.

Sen lite senare så kom hon upp och höll sig för magen och skrek....sprang in i mitt sovrum och spydde på golvet.
Hann bära in henne på toa innan det var dags för nästa...

Sen har hon hållt på hela natten med jämna mellanrum....så min sömn har inte heller blivit så god.
Har legat på helspänn och vaknat så fort hon rest sig upp och sagt att hon mått illa för att hinna få fram hinken..


Det var den lediga dagen det.......
Sov bort förmiddagen igår och hade bestämmt att vi skulle gå upp tidigt idag för att göra nånting men nu blev det inte så.

Nu har iaf Elin varit här och hämtat Selma.....de fick skjuts hem för att Selma inte orkade gå.

Ikväll ska Emma och jag bowla på Strike. Fick ett presentkort på Strike av min syster förra året när jag fyllde år och har inte utnyttjat det än.....så det var hög tid att fixa det nu. Det gällde ett år och går ut på tisdag.

200 kr var det på....trodde att det skulle räcka....men så går en banjäkel på 320 spänn!!!!


Jaha....lite kortspel då...

Tisdag

I lördags var jag på bio med Selma.
Såg Madagaskar 2.
Den var väl rätt skoj.

Selma höll hårt i popcornen vi köpte så jag fick nöja mig med godisremmarna jag hade köpt före.
Det var nog första gången jag ser en så lång film med Selma på bio, men det gick bra.


Läste i VLT på morgonen om den där pojken som klämdes till döds i en papperspress på Grytatippen.
Att de nu hade fällt någon chef för brott och att de anhöriga nu var så nöjda så.

Det får vara hur tragiskt som helst men varför ska folk alltid hitta en ansvarig att skylla saker på när en olycka händer??
Pojken skulle inte jobba alls med den där pressen och att stoppa in huvudet in i pressen.....ja.....det borde väl vem som helst förstå att man inte gör?

Tydligen tyckte de att arbetsgivaren var skyldig att tala om för sommarjobbarna hur den fungerade trots att de inte hade som arbetsuppgift att pressa kartonger där. Tycker bara synd om den som blir dömd för detta!

Nästa gång det kommer prao-elever till mitt jobb, ska jag då gå runt och berätta om ev faror som kan uppkomma om man gör något dummt som att tex stoppa fingrarna i ett el-uttag??


På söndagen blev det stan igen med Selma, åt lite lunch innan vi tog tåget till Emma i Köping.

Nu är det ny vecka.....barnfri sådan. Lugnt och skönt om kvällarna även fast man saknar Selma.

Har grubblat en hel del om framtiden på sistone......vad man vill göra och allt såntdär...
Plugga? Hitta ett annat jobb? Hur?

Känns bara som att man skulle kunna uträtta så mycket mer....och få ut så mycket mer....
Men vad!?!?


Nej, nu är snart den där sovmorgon slut....så man ska väl slita sig från datorn och släpa sig iväg till jobbet och avtjäna ännu ett arbetspass....

Helg!

Änligen!

Har en lugn fredagkväll med Selma.

Hade bestämmt sen tidigare att vi skulle dela på en pizza.
Selma var hungrig redan mitt i Bolibompa men jag åt lunch rätt sent på jobbet så då var inte jag så hungrig...

Gick iaf iväg strax efter 19. Först till Hemköp och köpte lite godis, sen till Ibbes och hämta pizza.



 

När vi satt där och väntade på pizzan så såg jag att det var reklam för Oasis konsert (som fortfarande inte är slutsåld!) i Globen  på teven.
Pekade mot teven och sa till Selma:

-Dit ska jag sen!

-Jaha, jag gillar finska. Säger hon.

Finska!? Låter de så illa????




Igår fick Selma en docka på posten av sin morfar. Den är till vänster om Selma på bilden.
Den var tydligen rätt dyr och är ganska tung också.

Selma har döpt den till Molly och kallar henne för sin lillasyster.



 

Ledig

Låg och drog mig i sängen i morse bra länge medans Selma hämtade in tidningen och gjorde frukost själv.
Helt perfekt :)

Ser väldigt kallt ut ute, så jag vet inte om man vågar sig ut något.
Selmas overall är kvar hos Elin dessutom.

Jobbar i morgon, 11-16, sen är jag pappaledig på onsdag, eftersom dagis har stängt.
Efter det väntar en ledig helg, så den här veckan ska jag inte klaga över!

Ska väl göra några till pärlhalsband med Selma nu då..

Remi Gaillard


Vilken lirare!

Martin Skrtel

Hittade en rolig länk med en massa roliga kommentarer om Liverpools stenhårda back med det konstiga namnet,  Martin Skrtel.




Här kommer några av dem:

Martin Skrtel makes onions cry

Martin Skrtel can touch MC Hammer

When Superman goes to bed, he wears Martin Skrtel Pyjamas..

Martin Skrtel warned the Terminator not to come back

It takes Martin Skrtel 20 minutes to watch 60 Minutes.

Martin Skrtel's penis is three inches...  .......from the ground.

Martin Skrtel isn't hung like a horse, a horse is hing like Martin Skrtel!

Martin Skrtel always has sex on the first date. Always.


Martin Skrtel has never blinked in his entire life. Never.

Skrtel doesn't listen, he already knows...

Hahahah... <--- Martin Skrtel make this sound when he was born!

Skrtel once visited the "virgin island" now they are just "the islands"

Martin Skrtel played Russian Roulette with a fully loaded gun and won

Martin Skrtel doesn't tip taxi drivers, taxi drivers tip skrtel

Martin Skrtel sleeps with a night light. Not because he is afraid of the dark, but because the dark is afraid of Martin Skrtel.

Michael Jackson once saw Martin Skrtel...you know the rest

Martin Skrtel uses ribbed condoms inside out, so he gets the pleasure.

When Martin Skrtel takes a swim he doesn't get wet, the water gets Martin Skrtel

Skrtel's hand is the only hand that can beat a Royal Flush

Martin Skrtel was the first man to take a dump on the moon

Martin Skrtel has had sex with everyones mum.

If Martin Skrtel is late, time better slow the fuck down.

Martin Skrtel lost his virginity before his dad.

Martin Skrtel has already been to Mars; that's why there are no signs of life there.

Martin Skrtel laughed when Bambi's mother got killed

In space..Martin Skrtel can hear you scream


Martin Skrtel is allowed to be noisy in a library!


Gott nytt (h)år!!

Snyggt?


RSS 2.0