Anton Hysén

I förra veckan blev det ju stora rubriker när Anton Hysén kom ut som homosexuell eftersom han var den första fotbollsspelaren som kom ut ur garderoben.

Tror iofs de stora rubrikerna berodde mer på att han har en känd far, Glenn Hysén, och inte att han är en fotbollsspelare. För Anton håller till i ett lag som heter Utsiktens BK som spelar i Div.2 västra Götaland.....vilket är landets fjärde högsta division.

Är övertygad om att det finns flera spelare på den nivån som är öppet homosexuella. Men dem är det väl inte lika intressant att skriva om.

Såg ett debattprogram med Lennart Ekdahl på tv samma kväll.
Det var en väldigt diskussion om hur viktigt det var att folk inom de största idrotterna, fotboll och hockey, skulle komma ut eftersom det procentuellt sett borde finnas många homosexuella där. De kunde inte förstå att fler kom ut. Så fick ledande farbröder inom de båda idrotterna sitta och försvara sina idrotter.

Men jag förstår inte vad folks sexualitet har med idrott att göra!?!?!

Visst, folk ska inte behöva gå runt och skämmas över sin sexualitet....och det var jättestrongt gjort av Anton att kunna tala öppet om det. Fine. Men att sitta i tv och tycka det är dåligt att inte flera kommer ut som gay förstår jag inte riktigt...

Om idrottare tycker om tjocka tanter, asiatiskor, rödhåriga eller pojkar på fritiden.....vad spelar det för roll!?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0